CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 15, 2013

Addicted online shopping.

Siapa yg langsung x pernah beli brg2 secara online? Ok.kalo x pernah,jangan sesekali mencuba kalo xda nnt boleh KETAGIH tau!hehe.itu dri pengalaman sy la.

Hm,sy mau share dgn pembaca semua.Ada web ni yg boleh swap,buy atau sell brg2 kta dlm masa yg sama.x kira sama apa preloved,iaitu brg yg pernah terpakai atau pun brand new. Jd,members boleh bertukar brg kalo berminat lah.just kena byr postage sj.hehe. :)

Wlu bagaimana pun, rambut sama hitam tp hati lain-lain kn?jd ada jg la yg sgt baik hati untk bg free gift, and on the other hand,the worst is ada yg sngup untk menipu org lain untk mendapatkan duit.huhu

Tp,web ni ada jg bt black list untk para penipu tu la.so,sblm bank in atau bt pembyran,cek dlu list tersebut.untk keselamatan la.jgn pula sudah terhantuk bru terngadah. :) ini untk peringatan untk semua org dgn jg dri sy sendiri.hehe

Selama sy berurusan dgn web ni,sy amat berpuas hati berurusan dgn gadis2 yg cntik dgn murah hati dlm tawar-menawar.hehe.thanks FF's member.

Btw,ni bungkusan2 yg sy ambil dulu.[padahal minta tlg wakil ambil kn jg.haha] This is what we call ADDICTED!!!!!!haha

Since the web suda closed on 1st July 2013, jd sy pun pun tengok balik gambar kenangan screen shot.chewah! (menahan sebak d dada)

p/s:thanks admin.tnpa admin yg d kasihi,xdala tercipta persahabatan yg sy dpt melalui FF.huhu.


Wednesday, June 5, 2013

shake recipe : chocolate + nenas

hai, how are you?hehe.kali ni sy mau share pasal shake recipe.
aritu sy ada lebihan nenas d icebox. n terlintas lah d fikiran mau try shake with nenas.
Mula2 pikir pelik juga lah...tapi kan shake boleh campur apa2 sj yang healthy.....jadi saya try saja lah~~~ hehe :)

fistly,ini sj la bahan2 dia.


then,potong nenas kecil2 dan masuk kn dlm blender. masuk kan 3 sudu shake formula 1perisa dutch chocolate dan air kosong maximum 400ml. kalo bnyk sgt air nnt x sedap la.hehe


lepas tu blend dia sampai nenas tu hancur.tuang di gelas.and,sudah sedia di hidang.hehe.
Oh ya...nenas ni dari Kota Belud tau...sangat2 manis...sedap!!



p/s: bt dgn air sejuk paling best.yummy!!
selamat mencuba... 

Atasi Masalah Rambut Gugur


Sememangnya normal untuk rambut anda gugur dalam 50 sehingga 100 helai sehari.Tetapi jika setiap kali bangun tidur anda melihat bantal dipenuhi dengan rambut serta segenggam rambut terlekat di sikat setiap kali menyikat, sudah tiba masanya untuk anda mengenali masalah rambut gugur yang dialami. Informasi berikut mungkin boleh membantu anda mengurangkan helaian rambut gugur setiap hari.

*****Rambut gugur kerana hormon


MP900443404 Kenali Punca Masalah Rambut Gugur Anda  
Gambar: microsoft office picture

Hormon seks wanita merangsang pertumbuhan rambut yang tebal. Selain estrogen, setiap wanita turut meneghasilkan androgen dalam jumlah yang sedikit. Tetapi androgen boleh dihasilkan dengan aktif sekiranya seseorang wanita itu berada di dalam keadaan tertekan. Dan ia boleh menjadi faktor masalah keguguran rambut. Untuk kes yang serius, pakar perubatan akan memberikan pil anti-androgen.  Untuk anda yang suka dengan cara yang lebih semula jadi, anda hanya perlu lebihkan rehat untuk mengurangkan stres.

*****Rambut gugur kerana produk


hair dye Kenali Punca Masalah Rambut Gugur Anda 
Gambar: business2community.com


Sememangnya kita dilahirkan dengan rambut yang kuat. Tetapi masalah akan timbul sekiranya anda sering melunturkan warna rambut, kerap menggunakan produk penggaya rambut seperti melurus rambut atau mengeritingkan rambut. Ia mungkin tidak menyebabkan keguguran rambut dari akar tetapi akan menyebabkan rambut anda putus. Atasinya dengan menggunakan syampu yang betul, kurangkan mencuci serta hadkan penukaran warna dan stail rambut.
*****Rambut gugur kerana kurang vitamin

MP900448701 Kenali Punca Masalah Rambut Gugur Anda 
Gambar: microsoft office picture

Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut anda. Fakta ini mungkin sudah biasa di dengar, tapi itulah kenyataannya. Rambut di dalam keadaan sempurna sekiranya anda mengamalkan makanan berkhaisat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu. Sekiranya sukar untuk anda patuhi arahan diet ini, ambillah makanan tambahan khas untuk rambut iaitu Biotin, Niasin, Zink, Vitamin B6, B12, A dan E.

sumber


*****Apakah cara mengatasi masalah rambut gugur?

1. Elakkan diri dari tekanan berterusan. Kalau stress minum air kosong sbb ia mampu menghilangkan stress selain bagus untuk kesihatan
2. Amalkan cara hidup yang sihat
3. Amalkan pemakanan yang seimbang. Kesihatan rambut juga perlukan zat nutrisi secukupnya seperti protein, vitamin C, B-complex dan zinc. Bagi mereka yang sibuk, pengambilan supplement merupakan cara alternatif.
4. Lakukan penjagaan rambt yang rapi
    => gunakan shampoo yang sesuai dan "mild" supaya x menjejaskan akar rambut
    => amalkan penggunaan conditioner
    => pastikan sikat rambut kerap di cuci supaya akar rambut x rosak and x kena jangkitan kuman
    => Disarankan ganti sikat rambut 2-3 bulan sekali


Selain itu, anda boleh amalkan Herbal Aloe Moisturizing Shampoo dan  Herbal Aloe Moisturizing Conditioner untuk merawat dan menguatkan akar rambut dari luar. Bagi rawatan dari dalam pula anda boleh amalkan shake Formula 1. Terdapat 5 perisa yang boleh dipilih.


(sila click gambar untuk enlarge)

Shake Formula 1 Herbalife bukan sahaja boleh membantu membekalkan nutrisi yang mencukupi tetapi membantu ramai orang dalam menyelesaikan masalah kesihatan.

hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Atau boleh lawat page saya di facebook ==> Herbalife : Healthy life




Tuesday, June 4, 2013

Penyakit Gout!

Ada satu lagi jenis penyakit yang amat membimbangkan kita iaitu... 

 PENYAKIT GOUT!!



 Gout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.

Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.

Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin).

Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia, sejak zaman dahulu kala lagi.

Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun.

Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.


Tanda2 Gout:


1.Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.

2.Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.

3.Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.

4.Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.

5.Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.

6.Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.

7.Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

Punca2 Gout: 

1. Tidak cukup minum air sehari iaitu kurang dari 2L sehari

2. Gemar sangat makan kacang tanah, kacang putih dan kacang bergaram


3. Gemar makan buah-buahan jeruk


4. Gemar makan mee segera


5. Gemar dan kerap mengambil Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa


6. Gemar dan kerap makan mi kuning dan roti canai.


7. Gemar dan kerap minum teh kedai


8. Gemar dan kerap makan cokelat dan Milo dan segala sejenisnya


9. Gemar dan kerap ambil durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan dengan kuantiti yang banyak.


10. Gemar dan kerap makan jambu dan tembikai termasuk tembikai susu


11. Kerap dan banyak mengambil kerang, ketam, udang dan sotong serta telur masin


12. Kerap dan banyak makan buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.


13. Kerap dan banyak mengambil kordial SUNQUICK serta kordial lainnya


14. Terlalu kerap makan makan kari


15. Tidak suka makan sayur terutama sayuran pahit.


16. Kerap makan cendawan dan produk cendawan termasuk ubat ganoderma


17. Menonton bahan pornografi


18 Kerap mengambil ubat pain killer


19. Gemar makan dan kerap fastfood seperti burger dsbnya


Komplikasi:

1.Asid urik boleh berkumpul di bawah kulit membentuk benjolan di panggil ’tophi’

2.Dalam saluran urinari (air kencing), ia boleh berkumpul membentuk ’batu karang’.

3.Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain. Antaranya ialah:

~Kegemukan
~Darah tinggi
~Hiperlipidemia
~Diabetes

Pemakanan:
Di bawah disenaraikan makanan yang kaya dengan purin:.

***ELAKKAN DAN KURANGKAN MAKAN
~Organ dalaman seperti hati, paru-paru, ginjal dan otak

~Ikan bilis, kembung, sardin

~Daging cincang

~Ekstrak daging, ragi (seperti Marmite) dan kiub rebusan daging

~Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang

~Asparagus, bunga kobis, cendawan dan bayam

~Peanuts, lentil, beans and peas

~Poultry

~Roti jagung dan bijirin

Pencegahan:

~Rehatkan sendi semasa serangan gout.

~Ubat-ubatan anti-radang berkesan untuk mengurangkan sakit dan keradangan sendi. Walaupun ia boleh mendatangkan kesan sampingan seperti sakit perut. Jika digunakan dalam jangka masa yang singkat, kesan sampingan jarang berlaku.

~Ubatan lain seperti colchicine juga boleh diambil. Walaupun ia amat berkesan, ia boleh menyebabkan loya, muntah dan cirit-birit (Peringatan: Colchicine hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor)

~Sentiasa peka terhadap tanda-tanda awal serangan. Jika rawatan dimulakan awal, penyakit ini tidak akan melarat.

~Menjaga berat badan – kegemukan boleh mengganggu keupayaan badan untuk mengeluarkan asid urik yang berlebihan (Klik di sini untuk keterangan lebih lanjut..)

~Mengelakkan minuman keras

~Pemakanan – elakkan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang tinggi

~Sesetengah daging binatang, makanan laut, kekacang mengandungi purin yang tinggi.

~Ubah cara hidup anda untuk memastikan paras asid urik yang normal

~Amalkan cara hidup sihat untuk mengelak dari menghidap penyakit-penyakit yang berhubungkait dengan gout

~Minum banyak air

~Gout boleh diwarisi tetapi faktor persekitaran juga memainkan peranan

~Gout adalah penyakit yang boleh dirawat. Pada zaman dahulu, gout merupakan salah satu penyebab kerosakan dan kecacatan sendi. Pada hari ini, dengan rawatan yang baik, ianya boleh dikawal.


Oleh itu, adalah amat penting untuk mengamalkan cara hidup sihat.



Protect your heart!! please!!

Hari ni lepas dah 1 paper exam...yeay..tinggal 3 paper to go untuk exam kali ni :)

So, I take a rest for today and look for some informative INFO la....

Tiba-tiba, jumpa pula entry pasal artis yang terkena serangan jantung.... 

dan dia x dpt diselamat kan.. huhu

bila cek2, korek2 lagi pasal hal ini...rupanya ada beberapa lagi 

artis lain yang mengalami masalah yang sama... 



Jadi, topic kita pada kali ini ialah tentang 

kesihatan JANTUNG!!

Terdapat segelintir orang yang masih keliru apakah perbezaan di antara 

serangan sakit jantung dan serangan stroke

Ada pula yang ingat bahawa ia adalah dua istilah yang 

berbeza yang merujuk kepada perkara yang sama.

tetapi...Tidak sama sekali!!

Walaupun sakit jantung dan serangan stroke berpunca 

daripada faktor yang sama, iaitu 

kandungan kolesterol yang tinggi 

yang menyebabkan  

tekanan darah tinggi dan kesumbatan kapilari darah,

tetapi kedua-dua keadaan tersebut adalah berbeza.mari

kita tengok dengan lebih lanjut!!


===>Serangan Sakit Jantung





Serangan sakit jantung adalah keadaan di mana 

terdapat kerosakan pada otot jantung, ekoran daripada 

pengurangan pengaliran darah yang membawa oksigen 

dan nutrient kepada sel-sel jantung.

 Ia biasanya bermula apabila terdapat satu plak bekuan kolesterol 

yang tertanggal daripada dinding saluran darah 

dan tersangkut pada bahagian kapilari darah yang lebih sempit 

yang akhirnya menyebabkan kesumbatan pengaliran darah.

Apabila sel-sel otot jantung kesuntukan bekalan makanan 

dan oksigen, ia akan menjadi semakin merosot dan akhirnya mati 

dan berhenti berfungsi. Keadaan seperti itu akan menyebabkan 

serangan sakit jantung secara tiba-tiba.

Kebarangkalian risiko bertambah seiring dengan peningkatan umur.


Antara punca-punca atau tanda-tanda awal sakit jantung adalah:

  • Tekanan darah tinggi
  • Kecacatan pada injap jantung
  • Masalah kapilari darah koronari
  • Kadar denyutan jantung yang tidak stabil
  • Kencing manis
  • Jangkitan otot jantung
  • Masalah kesihatan yang menjejas kelenjar-kelenjar hormon
Simptom-simptom Sakit Jantung:

  • Lesu & letih
  • Susah atau sesak nafas
  • Kesukaran untuk melakukan aktiviti fizikal
  • Saiz betis atau kaki yang bengkak (water retention)



===>Serangan Stroke



Bagi serangan stroke pula, ia merupakan satu keadaan di mana 

salah satu saluran darah utama di otak tersumbat. 

Saluran darah yang membeku atau pecah akan 

menyebabkan pemberhentian bekalan darah kepada sel-sel otak 

yang akhirnya menyebabkan kematian tisu saraf otak yang 

mengawal fungsi badan tertentu.
 

Serangan stroke biasanya tidak membawa apa-apa rasa sakit 

sebelum serangan berlaku. 

INI YANG BAHAYA!! 
tiada rasa sakit...
 jadi tiada langkah berjaga-jaga!!

Ia berlaku secara tiba-tiba dan 

pesakit itu akan pengsan dan kemungkinkan besar menjadi 

lumpuh pada bahagian tertentu badan.

It happen to my grandfather masa saya masih kecil2 dlu... T_T 
He left me when I was 9 years old.. ~~MISS YOU TAKI!!~~
(taki: nama panggilan untuk 'datuk' for my bahasa ibunda)

 oleh itu saya menyeru orang ramai sekalian~~
terutama para pembaca yang dikasihi...
 
jagalah kesihatan kamu ya??
Ingatlah orang yang tersayang...dan...

sama2 lah kita saling mengingatkan antara satu dengan yang lain.

Mungkin dengan post ni, saya dapat selamatkan 1 nyawa...

tapi anda mungkin mampu menyelamatkan lebih dari itu...


JOM KITA RAMAI2 MENJADI LEBIH SIHAT!!

^_^


p/s: post kali ni banyak merah2 kn?? hehe. 
sebab ini hal penting..bukan main2 ya? ;)



Wednesday, May 22, 2013

Colon cancer spreading??

Hello my beloved readers..

Saya just mahu share pasal isu kesihatan yang semakin menular dalam kalangan masyarakat kita. Sedang sibuk-sibuk layan fb,sambil baca2 news, terjumpa lah saya dengan seekor musang..
eh...xdala..hehe..Sebenarnya, saya terjumpa news yang memeranjatkan saya iaitu pasal COLON CANCER atau lebih popular dengan gelaran KANSER USUS la kalo di Malaysia ni.

Berita tersebut mengatakan (mcm pemberita lah pula kn?):

The Star/Asia News Network
Friday, Jan 27, 2012 

KUALA LUMPUR - Cancer of the colon and rectum (colorectal cancer) has overtaken cervical canceas the second most common cancer among Malaysian women.

UKM Medical Centre (UKMMC) oncology department head Assoc Prof Datuk Dr Fuad Ismail said the cancer, which is the most common type among Malaysian men, had intensified with the women in the past few years. 

"In 2003, the most common cancer in women was breast cancer, followed by cervical cancer and colorectal cancer," said Dr Fuad after the launch of the European Society for Medical Oncology (ESMO) Asia CME Partner Centre Colorectal Cancer Programme at UKMMC yesterday. 

The pattern changed in 2007, when colorectal cancer was recorded as the second most common cancer among women. 

"This may be due to the increase of the number of women diagnosed with colon cancer and the decrease of cervical cancer incidence among women," said Dr Fuad, adding that more women were now educated on cervical cancer prevention and its screening methods. 

He noted that of the estimated 40,000 cancer cases diagnosed every year, about 4,000 of them were colorectal cancer. 

"Men and women are just as likely to get it," said Dr Fuad, who also agreed that colorectal cancer used to be thought of being "a men's disease". 

Dr Luqman Mazlan, a surgeon at the UKMMC, who was also present at the event, said surgeons at the medical centre operated on three to four colorectal cancer patients a week. 

"We don't routinely screen the general population for colorectal cancer unless a person has a very strong family history of it," said Dr Luqman. 

However, he said those who experienced changes in their bowel habits, unexplained weight loss and find blood in their faeces should check for the cancer. 

It is not yet clear what causes colorectal cancer but medical website Mayoclinic.com offers the following advice to reduce the risk of developing the disease: 

"Eat a variety of fruits, vegetables and whole grains, drink alcohol in moderation, stop smoking, exercise regularly and maintain a healthy weight". 

source: The Star/Asia News Network

 Oleh itu, amatlah penting apa yang kita makan dalam kehidupan seharian kita. Jangan hanya menurut nafsu sahaja. Berfikirlah dua kali sebelum makan mknan yang membawa kemudaratan kepada tubuh badan. Sebab kalau kita makan ikut nafsu and x mempertimbangkan tentang kesihatan organ dalaman, nah...dengan ini datanglah penyakit2 yang tidak diingini mendekati anda... jeng~ jeng~ jeng~

Memang senang saja mahu masuk kn mknan dan nikmati sepuas-puasnya, tapi pernah kah kita terfikir tentang apa yang sistem digestion kita rasa?? Kalau kita asyik bekerja pun, tentu terasa penat dimalam hari. Begitu juga dengan sistem digestion kita.

Actually, tubuh badan kita akan berusaha mahu baiki lagi, baiki lagi, sistem dalam badan, macam sel2 mati tu. Itu adalah contoh badan kita diperbaiki. Tapi kalau kita keep on pouring unhealthy food inside it, mcm mana proses ini boleh berjalan dengan lancar? They only will function well with NUTRITION!!


Bila kita asyik makan unhealthy food sampai badan kita penat nak recover, dari situ lah wujudnya penyakit yang tidak diingini. Liver kita sepatutnya buang toxic, tapi bila heavy work sebab kita x jaga makan betul2, so terjadilah toxic daripada hasil toxic yang terkumpul tapi x dibuang....Itu lah orang selalu cakap, Its all depends on you!!

Oleh itu, marilah kita support our body system. Amalkan healthy food selalu! Ni bukan setakat makan kurang garam, gula, lemak dan sebagainya tapi juga tingkatkan nutrient intake melalui pemakanan kita seharian. Protein, vitamins, minerals, dll. Ramai orang berjaya kurangkan makanan x baik, tapi terlupa mahu tingkatkan makanan yang berkhasiat.

Persoalan di minda orang ramai(mcm org psychic saja..hehe):
Adakah kita mempunyai nutrisi yang mencukupi?

Banyak orang cakap, "Buat apa la mau ambil supplement Herbalife. Diet sendiri pun boleh ba tu." sesiapa yang mahu diet sendiri, BOLEH BA. Tiada siapa pun mau paksa guna Herbalife. Tapi ramai sudah orang yang cuba perbagai cara untuk jadi sihat, untuk dpt cukup nutrient tapi tetap tak sihat dan kurang tenaga dan paling penting tetap tidak cukup nutrient. If you are one of them, kami boleh bantu dengan nutrisi Herbalife yang mempunyai 1001 manfaat.
Herbalife formula 1 ni ada all complete nutrient yang badan kita perlukan. Sebab tu la ramai orang memilih untuk mengambil f1 sebagai penganti sarapan pagi. Keputusan yang bijak untuk memulakan hari yang indah..hehe. Besides, shake ini juga senang untuk dibuat especially untuk orang yang tidak mempunyai masa untuk menyediakan sarapan pagi!! (macam saya la..hihi :p)

Oleh itu, masalah kitaran haid saya yang tidak teratur sudah berjaya saya atasi...yeay!! begitu juga dengan masalah berat badan. :)

Selain itu, terdapat satu produk iaitu Herbalife Aloe, which is my fevret product for digestion juga banyak membantu..


 Selain boleh mendapatkan kulit yang cantik, aloe juga membantu untuk memudahkan pembuangan air besar, membantu mengurangkan risiko kanser usus, membantu mempercepatkan penurunan berat badan, dan mengatasi masalah angin dan gastrik. 

On the other hand, ada lagi produk fevret produk saya ni.(banyak kn?haha) jeng~ jeng~ jeng~ TEAMIX (tepuk2 tangan)


Teamix ni ada 2 perisa..peach dan original taste la..hehe. Tapi perisa peach ada untuk saiz 110g sahaja.huhu. Hah~~ yang ni bukan sahaja memberi tenaga kepada tubuh badan, tapi ia juga popular dalam kalangan orang2 yang mahu mengurangkan berat badan. :)
Selain itu, ia juga merupakan antioxidant dan mempunyai kebaikan thermogenic di samping meningkatkan metabolism dimana ia membantu membakar kalori dan lemak dalam badan.




Nampaknya, sampai disinilah coretan saya pada kali ini. Saya bukan mahu mempromosi produk saja ya. But I know that out there banyak orang tertanya2 macam mana mahu HEALTHY (sama seperti saya dulu). And now, we have the solution suda.Yeay!!


Tunggu apa lagi???
JOM KITA SAMA-SAMA MENJADI LEBIH SIHAT!!!

Berminat mengetahui lebih lanjut??

sila emailkan soalan/permintaan + maklumat korang di sini ya!
pinkymosses@gmail.com

atau isi form yang saya sediakan di atas.
TERIMA KASIH ^_^

Herbalife : Healthy life


Sejujurnya, saya pernah melakukan perkara di gambar di atas kecuali 
pengambilan pil pelangsingan. Saya pernah mengurangkan
 pengambilan makanan dengan mendadak, tidak minum air, 
dan kadang-kadang berlapar hingga hampir pitam hanya 
kerana niat di hati hanya untuk KURUS

Saya pernah berjaya dengan kaedah ini dimana saya hilang sebanyak 

9 kg dalam masa 4 bulan

Tetapi, seperti info dalam gambar diatas, menggunakan kaedah 

ini hanya memburukkan keadaan diri dengan keadaan badan 
yang sentiasa lembik lesu, tidak bermaya, dan tiada tenaga untuk 
 melakukan aktiviti harian apatah lagi untuk melakukan senaman, 

dan yang paling membimbangkan ialah gastrik yang melanda 
sang perut


Walaupun saya mahu mendapatkan badan yang langsing, 
namun saya tidak pernah mengambil pil pelansingan badan 
kerana takut dengan kesan sampingan yang mungkin boleh 
memudaratkan tubuh badan! 
Jangan mengambil pill pelansingan sembarangan 
ya kawan-kawan!  

BAHAYA TU!

 
Disamping itu, saya juga pernah berdiet dengan hanya mengambil 

 buah-buahan sahaja. 
Breakfast: juice buah, 
Lunch: Tembikai, 
Dinner: Pisang. 
Inilah rutin yang saya amalkan selama seminggu. Hasilnya, 

perut saya sentiasa lapar, gastrik turut datang dan pandai muak 

melihat buah-buahan. Seperti dalam gambar, saya berputus asa 

dan kembali dengan pemakanan biasa.

 Setelah diperkenalkan dengan produk HERBALIFE saya pun 

terbuka hati untuk cubapada awal tahun ini (2013), lebih-lebih lagi 

apabila saya tahu ia membantu untuk melancarkan 

kitaran haid 
(saya mempunyai masalah kitaran hair yang tidak teratur T-T).  

Dan sekarang saya sudah turun berat sebanyak 
5.3kg 
setelah mencabar diri mengikuti 
Weight Lose Challenge under Nutrition Club (Herbalife).
Bukan itu sahaja, saya juga telah menjadi pemenang bagi 
pertandingan tersebut :')
Jadi sekarang, saya mengantikan nutrisi yang saya ambil pada 
waktu pagi 

dan malam dengan Shake Strawberry yang sedap!! hehe. 
Lunch makan seperti biasa. Tapi saya kurangkan pengambilan nasi 

tetapi menambah kuantiti sayur-sayuran dan buah :)
Turun 5.3kg mungkin sikit kan dan tidak boleh dibanggakan, tapi yang 

penting 

Lemak viseral saya juga turut turun daripada 6 ke 5!!!yeay!! 

Itu yang paling penting. Lemak viseral tu ialah lapisan lemak di perut 
yang tidak boleh dikurangkan dengan senaman tetapi dengan 

selular nutrition, iaitu SHAKE dan ALOE!!! 


Sebab itulah saya tidak teragak-agak untuk share perkara ini dengan 

saudara mara dan kawan-kawan serta pembaca yang saya kasihi. 

Sekarang,saya masih dalam proses penurunan berat badan, dan saya 

sarankan kawan-kawan yang ada masalah yang sama, 

kita boleh melalui proses ini bersama!  ^_^


JOM KITA SAMA-SAMA MENJADI LEBIH SIHAT!!!

Berminat mengetahui lebih lanjut??

sila emailkan soalan/permintaan + maklumat korang di sini ya!

pinkymosses@gmail.com


Monday, May 20, 2013

Herbalife : Skin care ( Radiant C )

Vitamin C amat penting untuk mendapat kulit yang sihat, halus dan mulus. nutrient ini bukan sahaja di perlukan dalam tubuh badan kita tetapi ia juga diperlukan dari luaran. Mari kita membekalkan nutrient yang cukup kepada kulit dari luaran untuk mendapatkan kulit yang LUARBIASA!! :)

Mari kita ketahui produk2 yang terdapat dalam Herbalife.


~~~~~~~~~~~~~~~~~Radiant C~~~~~~~~~~~~~~~~


Produk ni diperkaya dengan Vitamin C & citrus extracts. Kalau scrub cleanser pula ada tambahan jojoba beads.

Ada 4 produk under Radiant C..


1. Radiant C Daily Scrub Cleanser







-produk ini membersih,melembut, dan melicinkan kulit yang tidak bermaya

- Ia juga membantu untuk mencerahkan kulit juga sbb dia buang sel kulit mati..hehe


2. Radiant C Lotion SPF 15








- produk yang ni pula melembabkan kulit dan melindunginya dari sinaran UVA/UVB. (tambahan siniran tersebut semakin memberi kesan negatif kepada kulit kn??)

- selain itu,dia juga tidak greasy, dan merupakan antioxidant

3. Radiant C Face Quencher







-produk ni membantu mengelakkan kulit kita mengalami hydration dan memberikan kelembapan kepede kulit yang tidak bermaya

- ringan, senang dibawa ke mana-mana dan boleh di pakai untuk semua golongan masyarakat. lelaki mahupun perempuan

- membantu set up make up untuk lebih kekal lama

4. Radiant C Daily Skin Booster








-ni pun antioxidant juga..membantu memperbaiki struktur kulit dan melindungi kulit dari free radical.. free radical la yang menyebabkan terjadinya jerawat kn?

- saya ada try pakai yang ni..bila pakai mmg kulit muka jadi halus dan licin




Berminat??

sila emailkan soalan/permintaan + maklumat korang di sini ya!

pinkymosses@gmail.com



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails