CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 20, 2010

Childh0od : Lawan Pemadam

Hm....hari ni sy terasa seperti ulang ke zaman kanak2 saya....dulu... semasa sy

berada dalam tahap dua, sy selalu bermain "lawan pemadam" dengan rakan2

seperjuangan.... hihihi sapa kalah,pemadam dia kena ambil..

jadi indoor activity la kiranya ni... kalo outdoor punya... zero point.hua3...



Tadi petang,anak kepada kwn mumy sy dtg rumah... dia bw pemadam2 dia

(yang dia menang la tu) pergi rumah sy... jadi kami pun main la lawan

pemadam... 4 orang tu kami...



Truz kami pilih 2 pemadam untuk setiap orang daripada kami...

pemadam yg saya pilih... pink n upin dan ipin... hahaha






Oleh kerana kami 4 org,terpaksa la buat dua perlawanan..hihi


Dorren vs Ever
Christ vs Nicholas


When Dorren vs Ever,Si Dorren menang... hihi(berpengalaman la konon)..

and bila Christ vs Nicholas,si christ pula yang menang..=p



Oleh itu,kedua-dua pemenang pun beradu tenaga dalam pertandingan ini

(esehmen)...



Setelah puas berhempas-pulas,akhirnya pemenang disandang oleh si Dorren...

hahaha...Jadi,saya pun mendapat pemadam warna pink....hahahaha i like..



Gambar semasa perlawanan....:(sempat lagi bergambar...hahaha)








Dan yang paling penting,ni la orang2 yang terlibat dalam perlawanan ini...hihihi

Christ at the back,Ever on the left and Nicholas on the right.





Monday, April 19, 2010

YUM! yum! YuM!

Pada 16 April yang lalu, sy telah mencuba membuat cheese cake... (yang pure

punya tau... bukan sponge ow..) sebelum ni,ada juga buat... tp beramai-ramai

la.. jadi mcm x berapa feel... esehmen.. tiada la.. bukan macam tu... hari tu

saya belajar dari isteri pensyarah saya di kolej (KML)-Mr.James- So,orang

kata,kalo mau ingat benda tu,kena la buat lagi kn... Kn practice makes

perfect.... =p



Untuk membuat cheese cakes ni, sy pun bercadang untuk pergi membeli

bahan2 dgn bestfriend saya (Ting Sze Choi). Oleh itu,kami pun buat la

kek tu sama2.... Hihi... walaupun kami hanya mampu memmbeli cheese

cream yg 1 kilo punya, tapi berjaya juga buat 2 jenis cheese cakes..


1. PURE CHEESE CAKE
2. MARBLE CHEESE CAKE


Hehe... mcm mengada-ngada ja kn,.. mau juga tulis di sini...

but its my memory right?hihihi okay,back to the topic...



hurm.... takut2 juga la kek tu x jadi kn.... nervous...

dah la pas kuar dari oven tu kena lagi tungu keesokkan harinya

untuk melihat hasilnya... hihihi... tapi... ok juga la...

ni hasilnya:






Tidak la seberapa...tp agak disukai la juga oleh family

members.hihihi..i will do it again next time... ^_^



Sunday, April 18, 2010

Two is better than one

Many unexpected things happen to everybody in this world.

including me.the things that happen makes me become more

matured and make me realize about my MISTAKES!!!!



There are one of unexpected thing that appear in my life

that i will not forget..



FURTHER MY STUDY FOR 2nd YEAR @ BECOME A REPEATER



When i check my result for PSPM 2 for 2008/2009 session,

i am shocked to see my pointer. i did not expect to get

that figures. I double checked my result but failed.

I assume that the things that i have seen is not true

because the actual time to check the result is at 8 a.m

on the next day.i said to myself "maybe the system is

down now.Just forget it".




On the next day,i confirmed that i will become repeaters.

i am not sure whether i want to repeat or not.but,after

discuss with my friends(Qilah and Milah),we just come back

to KML bravely.



I feel ashamed to all the people that i meet.

But,as time goes by,i became more confident.

I ask myself:


REPEATERS????NOTHING WRONG RIGHT??


besides,all the repeaters are gathered in one tutorial

for both life and physical science.this situation make

all of us have our spirit in study.(i guess...)


I also became the class leader... in this case,i have

more responsibility and must make sure my classmates

are united(aisehmen...konon ja tu)




MEMORIES FOR F6T38..(repeater's class)-09/10-


*Got 5th place in KAWAD KAKI

*Go to manjarasa (hehehe...mkn ja keja)-with F6T37-

*top 3 in futsal BCMC (boys)

*Boys help girls carrying the pails of water to their blocks

*photos & t-shirts




MY MEMORIES ON THE 2nd YEAR BECOME PST (MISTAKE!!!!)


*3rd place in dart competition

*Follow challenge valley competition

*Have a very3 caring friend (Ting Sze Choi) -thanks-

*Meet new friends -love u all-



Wherever I am,whatever I do,i will never forget all of

my friend that appear in my life..for me,friends are one

of the stuff that make my life become colorful.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails